Onze Regisseurs


Onze visie

Bij Heijermans gaan we voor kwaliteit. Onze visie is dat onze regisseurs opgeleid of in opleiding moeten zijn op het gebied van theater. Alleen op die manier kunnen we onze spelers het maximale leereffect bieden.

Peter van Dijk : Regisseur volwassenengroep

Studeerde - na een studie fysische geografie – in Utrecht aan de Akademie voor Expressie door Woord en Gebaar ("toneelschool"). Hij richtte zich daar op het maken van theaterproducties. Na die opleiding gaf hij acteerlessen binnen de Kunstzinnige Vorming aan amateurs en regisseerde diverse amateurtheatergroepen.

Binnen het professionele circuit regisseerde hij met name jeudtheater-producties, o.a. bij theater Gnaffel (theater met poppen) in Zwolle en de Rozenfabriek in Deventer. Sinds geruime tijd is Peter ook mede-eigenaar van HemmenHem, een productie-en bemiddelingsbureau op het gebied van jeugdtheater. In een aantal produkties speelt hij zelf. De laatste tijd richt hij zich met name op het maken van muzikale vertellingen, want naast acteren en regisseren zingt hij ook en speelt hij accordeon. Naast het (jeugd)theater heeft hij ook een programma met Franse chansons.

Juliette Tantawy: Regisseur Jeugd 14+ en volwassengroep

Juliette Tantawy (1997) is theatermaker en docent. Ze studeert aan de kunstacademie ArtEZ te Zwolle en heeft hiervoor een mbo acteurs-opleiding afgerond. Juliette laat zich graag fascineren en inspireren door de mensen om haar heen. Haar performances en voorstellingen zijn daarom ook altijd verbonden met een weerspiegeling van de werkelijkheid. Ze werkt graag vanuit maatschappelijk urgente gebeurtenissen en deinst niet terug. Een kenmerk van Juliette, wat terug te zien is in haar kunst en lessen, is hoe ze altijd interdisciplinair te werk gaat. Van spel, tot tekst, tot dans, tot  live muziek of zang. Ze probeert verschillende kunstvormen te verenigen en hoe mooi is het als dat allemaal kan en mag.Hasse van der Veldt: Regisseur Jeugd 9+

Hasse is een student aan de opleiding Docent Theater aan ArtEZ in Zwolle en zal zich binnenkort aan u voorstellen.