Altijd Groener

Wie kent niet het gevoel dat het gras bij de ander groener is? Iedereen heeft wel eens op een punt in zijn leven gestaan dat hij niet meer wist wat hij moest doen. Doormodderen of het roer omgooien? Kiezen voor het vertrouwde of voor het onbekende? Toneelvereniging Herman Heijermans gaat voor het laatste met de zelfgeschreven komedie ‘Altijd Groener’, over het heft in eigen handen nemen.

‘Altijd Groener’ is gebaseerd op sitcoms als ‘Golden Girls’, ‘Kinderen geen Bezwaar’ en ‘Het Zonnetje in Huis’. Het luchtige stuk speelt zich af in de huiskamer van de eigentijdse Marjan, die net een jaar is gescheiden en een baan heeft als journalist. Bij haar thuis is het een zoete inval van familie en buren, die samen voor de nodige verwarring, hilariteit en conflicten zorgen. Iedereen staat op een keerpunt in zijn leven. Durven zij hun lot in eigen handen te nemen of gaan zij door op de oude vertrouwde weg? En vindt Marjan uiteindelijk weer rust en liefde in haar leven?

De regie en de tekst van ‘Altijd Groener’ zijn in handen van Geoffrey Haynes, een jonge regisseur in opleiding. Hij heeft de lat hoog gelegd met zijn team door te beginnen met niets: geen bestaand toneelstuk, geen titel, geen vaststaande rollen. In samenwerking met de regisseur hebben de spelers het stuk en hun rollen zelf ontworpen. Ook daarmee treedt toneelvereniging Herman Heijermans buiten de gebaande paden: eerder speelden de volwassenen altijd bestaande stukken. Wanneer 'Altijd Groener ten tonele gebracht kan worden, is in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus nog niet bekend, vanzelfsprekend zullen wij jullie hierover zo snel mogelijk informeren.