Harold en Maude


De depressieve Harold komt er per ongeluk achter hoe fijn het is om dood te zijn. Bij een experiment vliegt het scheikundelokaal de lucht in en hij kan tenauwernood ontsnappen. Hij vlucht naar huis, waar zijn egoïstische moeder, die normaal gesproken alleen maar aan zichzelf denkt, net te horen krijgt dat hij dood is. Opeens blijkt ze wèl om hem te geven. In de jaren die volgen, zet hij daarom steeds extremere zelfmoorden in scène, maar tevergeefs. Zijn moeder is niet langer onder de indruk.

Harold is eenzaam en ongelukkig, maar dat verandert op het moment dat hij Maude ontmoet, een eigenzinnige en levenslustige vrouw van bijna 80. Zij leert Harold om van het leven te genieten en er ontstaat een bijzondere vriendschap. Ondertussen ziet Harolds moeder nog maar één oplossing voor de gekke capriolen van haar zoon en schakelt niet alleen een psychiater en de kerk, maar ook een online datingbureau in…

Wij nodigen u uit om te komen genieten van dit absurdistische liefdesverhaal en samen met Harold en Maude het leven te vieren!
Colin Higgins
Vertaling: Mary Dresselhuys
Regie Peter van Dijk.


Vrijdag  15 maart 2019:


Op vrijdagavond 15 maart wordt in de grote zaal van het Holstohus de voorstelling Harold en Maude opgevoerd.
 Zaal open: 19.30 uur Aanvang voorstelling: 20.00 uur


Zaterdag 16 maart 2019:
Evenement Harold en Maude


Samen delen, soep eten en genieten van een bijzondere voorstelling


Op zaterdag 16 maart vanaf 17.30 uur organiseert toneelvereniging Herman Heijermans in samenwerking met Olst in Transitie een ode aan samen delen.
Meedoen is simpel: kom met een lege maag en neem één ding mee voor de ruilbeurs

Maude bekommert zich om de wereld om haar heen en geeft niets om bezit. In plaats daarvan deelt ze alles: ze leent bijvoorbeeld de auto van de pastoor en geeft deze ook weer terug na gebruik. Daarom organiseren wij op zaterdag 16 maart vanaf 17.30 uur een special over de deeleconomie, waar de voorstelling deel van uitmaakt. Bij diverse stands in het Holstohus kun je meer informatie inwinnen over lokale duurzaamheidsinitiatieven en de deeleconomie. Bovendien wordt er een ruilbeurs georganiseerd: neem hiervoor één ding mee wat je niet meer gebruikt, maar wat nog wel bruikbaar is. Na afloop van de voorstelling kun je dan iets anders mee naar huis nemen. In de pauze van de voorstelling is er soep van het Soepcafé, gemaakt van groente en zuivel van de Plus die anders weggegooid zou worden. Na de voorstelling bestaat de gelegenheid om na te praten in Ut Huus onder het genot van sfeervolle muziek en een hapje en een drankje.


De kaartverkoop


Entree: 10 euro
; kinderen t/m 12 jaar: 7,50 euro
Kaartverkoop aan de deur of bij
 tankstation OK / Calpam, De Meente 25, Olst of
 kantoorboekhandel Korten, A. Geertstraat 19 Olst
Op vertoon van uw donateurskaart kunt u maximaal 2 kortingskaarten krijgen voor een voorstelling van Herman Heijermans.